-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17344 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مفهوم «احتمال» به چه معناست؟
اگر مقدار و درجه ارتباط كامل ذهن را با موضوع صد قرارداد كنيم. احتمال عبارتست از ارتباطي كه درجه آن كمتر
از پنجاه درصد است. هر اندازه كه درصد ارتباط رو به تنزل برود، احتمال ضعيف تر ميگردد و هر اندازه كه به پنجاه نزديكتر شود، احتمال قويتر خواهد بود، و اگر احتمال به درجه پنجاه برسد، شك و ترديد ناميده ميشود. قـدرت تحريك احتمال رابطه مستقيم با موضـوع محتمل دارد، هر اندازه كه محتمـل (موضوع مورد احتمال) با اهميت تر بوده باشد بهمان اندازه قدرت تحريك احتمال بيشتر و شديدتر خواهد گشت. اين ملاك در ظن و اطمينان و علم نيز جريان دارد، يعني معمولا با عنصر عيني شناخت است كه سرنوشت تحرك و دگرگوني موقعيت ها معين ميگردد، نه عنصر ذاتي آن. بعنوان مثال: اگر كسي علم داشته باشد باينكه موقع عبور از يك خيابان ده ريال گم خواهد كرد و آن ده ريال براي او اهميت حياتي ندارد، اين علم موجب نميشود كه او دچار دلهره و اضطراب گردد و يا در شئون زندگيش تغييراتي بدهد، در صورتيكه اگر احتمال بدهد كه اگر از آن خيابان عبور كند توهيني به شخصيت او خواهد شد كه در وضع رواني او تأثير عميق خواهد گذاشت. قدرت اين احتمال بقدري است كه ميتواند تحريكات بسيار با اهميت در او ايجاد كند، تا آنجا كه ممكن است بعضي از آن تحريكات در دگرگوني زندگي او موثر بوده باشد. با دقت در اين مسئله هم روشن ميشود كه عنصر عيني شناخت فوق العاده با اهميت تر از عنصر ذاتي آن است.

ترجمه و تفسير نهج‎البلاغه ج 6
آية الله محمدتقي جعفري

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.